keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Terveisiä lumisesta Perniöstä!

Heippa!

Postauksia blogille on hieman hidastanut Kuparilinna emännän (eli minun) keuhkokuume, joka on riehunut jo neljättä viikkoa! Nyt alkaa sentään jo pysyä päivisin tolpillaan.

Pennuilta on tullut paljon terveisiä uusista kodeistaan ja kaikilla toivon mukaan menee yhtä hienosti kuin voisi terkuista päätellen ajatella ;) Uhmaikä ihan selvästi alkaa nostaa päätään, joskin ainakin näillä meidän täällä olevilla pennuilla ei kovin pahaa ole vielä ollut uhittelut. Täällä harjoitellaan kovasti sisäsiisteyttä ja se alkaakin olla jo paljon paremmassa mallissa kuin muutama viikko vielä taaksepäin! Hampaat meillä on vaihtunut siten, että etuhampaat sekä ylhäällä ja alhaalla ovat uusia, kulmurit vielä ovat tiukasti kiinni. Olen itse meidän pennuilta niitä kovasti jo heilutellut, vaikka alkuun tuntuukin, että tiukassa ovat silti.

Alkuviikosta olin meidän Wendi tyttösen kanssa katselemassa, kun lapset ja Jani olivat luistelemassa. Hienosti pentu suhtautui ihmispaljouteen ja paukkuviin kiekkoihin, jotka kaikuivat melko kovaa kaukalon laitaan. Hihnassa kulkeminen alkaa jo sujua muutamaa vapauden kaipuista riehumisyritystä lukuunottamatta. Olenkin muutamalle pennun omistajalle sanonut, että jos on mahdollisuus turvallisiin metsä-tai peltolenkkeihin, kannattaa pitää pentuja irti. On tärkeää, että pentu seuraa, missä sinä menet eikä päinvastoin! Sitäpaitsi upottavassa hangessa pentu ei ehkä saa vielä kunnolla jalkoja alleen, mikäli päättää peuran jälkien perään lähteä viipottamaan ;)

Tiedän, että ainakin Sissi Jyväskylän suunnassa on aloittanut pentukurssin ihan peräti tällä tai viimeviikolla omistajansa Annin kanssa. Nyt onkin hyvä aika seurata, jos lähistöllä alkaisi uusia kursseja koirakouluissa.

Monilla pennuilla, jotka lähtivät meiltä alkuvaiheessa on varmasti jo pitkät turkit. Kunhan pakkaset hellittävät voisitte kysellä meiltä trimmiaikoja. Pentujahan on lähtenyt ympäri Suomea ja luovutusvaiheessa joillekin taisin muistuttaa, että pentutrimmi toteutuu mikäli välimatka antaa myöden. Meillä ei ole välttämättä mahdollisuutta kovin kauas lähteä... 7.2. sunnuntaina meillä on yksi trimmipäivä varattu Salossa ja siellä on vapaita aikoja vielä. Mikäli haluaa oman koiransa trimmiin! Kyselkää ihmeessä, jotka olette halukkaita Saloon ajelemaan!

Sunnuntaina meille toivon mukaan pyryn keskeltä ilmaantuu pennun katsojia Rovaniemeltä asti! Toivotan jo nyt tervetulleeksi ja olen iloinen sen pojan puolesta, joka lähtee helmikuun alusta pohjoiseen poromaisemiin samoamaan Suomen kauneimpiin maisemiin! Onnen Poika! lisäksi olen tosi iloinen siitä, jos meiltä menisi pentu pohjoiseen Siellä meiltä pentua ei vielä ole! Näkyisi lapin maisemissakin Maga El koira!

Sitten sellaisia terkkuja pentujen emon omistajalta Raisalta, että siellä olisi yksi 16.v tyttö oikein halukkaana viemään jotakin pennuista pentukehään toukokuussa ;)

Terveisin Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti